Hoe het ijs wordt gemaakt

Hoe het ijs wordt gemaakt

Ons ijs wordt op ons bedrijf bereid met verse geitenmelk. Om de houdbaarheid te verlengen en het ijs ook geschikt te maken voor mensen met een zwakke/gevoelige weerstand (bijvoorbeeld zwangere vrouwen) wordt de melk eerst gepasteuriseerd. Dit gebeurt met de machine rechts op de foto.

Basismix

Tijdens het terugkoelen worden er natuurlijke bindmiddelen en suiker toegevoegd. Hierdoor ontstaat een verdikte massa, dit wordt de basismix genoemt. Als je deze basismix zou bevriezen krijg je naturel- of roomgeitenijs. 

ijslokaal

Wij proberen zo min mogelijk suiker te gebruiken. Suiker is echter altijd nodig in ijs. Dit zorgt voor een zachtere structuur. Zonder suiker is ijs niet schepbaar. 

 

IJs loopt uit machine miniatuur

Smaken

Als de basismix klaar is tappen we dit in kannen en voegen we smaken toe. Om bijvoorbeeld aardbeien ijs te maken gebruiken wij verse aardbeien. Deze purereren we en voegen we toe aan de basismix. Als de smaak is toegevoegd gaat de basismix in de ijsmachine. Deze staat links van de pasteur. Wij hebben diverse smaken in ons assortiment.

De ijsmachine bevriest de basismix geleidelijk en klopt deze gelijktijdig ook op. Op deze manier wordt het ijs lekker luchtig.