Waar het ooit begon

Waar het ooit begon

1846 - Het begin van ons bedrijf. Er wordt aan de Kammetweg (toen kwel genoemd) in Andel een boerderij gebouwd waar koeien, varkens en kippen worden gehouden in combinatie met wat bouwland. Gedurende de generaties die volgen komt de nadruk steeds meer te liggen op veehouderij.

1970 - Om te kunnen specialiseren wordt de akkerbouwtak volledig gestopt en blijven alleen de koeien en enkele kippen over op het bedrijf.

1984 - Johan neemt bedrijf van zijn ouders over.

Kammetweg 1 klein

Foto bedrijf klein

1993 - Begin jaren 90 blijkt de combinatie van een oude boerderij en klein melkquotum toch te beperkend. Johan is zoekende naar oplossingen.

1994 - Johan kiest ervoor om met melkgeiten verder te gaan. Ook laat hij een nieuw bedrijf bouwen aan de middenweg in Andel. 

1996 - Het bedrijf verhuist definitief naar de middenweg.

1998 - Johan bouwt met zijn jonge gezinnetje een huis bij het nieuwe bedrijf aan de Middenweg en verhuist definief naar dit adres. De oude boerderij wordt verkocht.

2003 - Er wordt een extra stal bij gebouwd. Dit maakt plaats voor in totaal 600 melkgeiten.

2010 - Johan wil graag meer met geitenmelk. Hij besluit een proef te doen met geitenijs. Dit wekt zo veel positieve reacties op dat hij besluit hier door mee te gaan.

2012 - Na twee jaar externe productie van het geitenijs wordt besloten dit in eigen beheer te gaan. Er wordt een heuze mini ijsmakerij op het bedrijf gebouwd.

 ''De geschiedenis door kijkend is ons bedrijf meegegroeid met de tijd tot een modern bedrijf met passie voor hun product.'' - Johan van 't Sant, 2016 -